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Alcohol/Beer_Taste

[맥주 003] 파울라너 바이스비어 (뮌헨 밀맥주)/ Paulaner Weisbier (Munich Wheat Beer)

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독일 뮌헨을 대표하는 맥주회사 중 하나로 옥토버페스트의 거대한 천막의 주인 중 하나이다. 국내에서는 바이엔슈테판이나 에딩거와 같이 밀맥주가 가장 유명하다. 수입사의 적극적인 홍보와 물량공세로 국내에서는 가장 찾아보기 쉬운 독일 밀맥주 중 하나이다. 독일 현지에서도 벡스, 바슈타이너, 크롬바허, 외팅어 등과 더불어 전국구 맥주로 어딜가나 찾아볼 수 있다. 다만 대표라인인 바이스비어에 비해 살바토르나 뮌휘너 헬 등은 보기 힘들다.

파울라너에서 생산하는 것 중 널리 알려진 스타일은 옥토버페스트, 뮌헨헬,살바토어,헤페바이스 이다.

최근 우리나라 하이트진로에서 수입을 하고 있다.

-나무위키

The Paulaner Brewery is one of the best known in Germany but also one of the oldest. The first traces of its existence date back to 1634, when it belonged to a monastic order. Initially, the monks brewed for their own consumption and from 1751, they were allowed to serve beer on holidays. In 1806, the brewery was bought by Franz Xaver Zacherl who was able to enlarge and modernize it. Paulaner has been present since the first Oktoberfest in 1818. In 1979, it was taken over by the Schörguber family. Since then, the company has played on a balance between tradition and modernity, thanks to its production methods and the innovations it has created: the first alcohol-free beer to be produced and marketed. It is also the official beer of Bayern Munich.

Paulaner Brewery는 독일에서 가장 잘 알려진 곳 중 하나이지만 가장 오래된 것이기도 합니다. 그 존재의 첫 번째 흔적은 수도원에 속했던 1634년으로 거슬러 올라갑니다. 처음에는 승려들이 자신의 소비를 위해 양조했으며 1751년부터 휴일에 맥주를 제공할 수 있게 되었습니다. 1806년에 양조장을 확장하고 현대화할 수 있었던 Franz Xaver Zacherl이 양조장을 구입했습니다. Paulaner는 1818년 첫 번째 옥토버페스트 이후로 존재해 왔습니다. 1979년에는 Schörguber 가족이 인수했습니다. 그 이후로 회사는 생산 방법과 혁신 덕분에 전통과 현대 사이의 균형을 유지해 왔습니다. 바이에른 뮌헨의 공식 맥주이기도 합니다.

https://www.bienmanger.com/

Paulaner Weissbier (Munich Wheat Beer)/ 파울라너 바이스비어 (뮌헨 밀맥주)

Hefeweizen

ALC 5.5%

IBU 13

Paulaner Brauerei Gruppe (독일)

뮌헨의 대표맥주입니다.

1634년부터 지속된 오랜 역사의 파울라너 맥주회사의 밀맥주입니다.

Hefeweizen

A south German style of wheat beer (weissbier) typically made with a ratio of 50 percent barley to 50 percent wheat. Sometimes the percentage of wheat is even higher. "Hefe" means "with yeast," hence the beer's unfiltered and cloudy appearance. The particular ale yeast used produces unique esters and phenols of banana and cloves with an often dry and tart edge, some spiciness, and notes of bubblegum or apples. Hefeweizens are typified by little hop bitterness, and a moderate level of alcohol. Often served with a lemon wedge (popularized by Americans), to cut the wheat or yeasty edge, some may find this to be either a flavorful snap or an insult that can damage the beer's taste and head retention.

ABV: 4.0–7.0% | IBU: 10–15 | Glassware: Weizen Glass

남부 독일 스타일의 밀 맥주(바이스비어)는 일반적으로 50% 보리 대 50% 밀의 비율로 만들어집니다. 때로는 밀의 비율이 훨씬 더 높습니다. "Hefe"는 "효모와 함께"를 의미하므로 맥주의 여과되지 않고 탁한 모양입니다.

사용된 특정 에일 효모는 종종 건조하고 시큼한 가장자리, 약간의 매운맛, 풍선껌이나 사과의 향이 나는 바나나와 정향의 독특한 에스테르와 페놀을 생성합니다. 헤페바이젠은 약간의 홉 쓴맛과 적당한 수준의 알코올이 특징입니다.

밀이나 효모 같은 맛을 중화시키기 위해 종종 레몬(미국인에게 인기 있음)과 함께 제공되며,

일부 사람들은 이것이 맥주의 맛을 손상시킬 수 있다고 생각할 수 있습니다.

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